Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  02/09/2019
Actualizado :  02/09/2019
Tipo de producción científica :  Presentaciones Orales
Autor :  MIGUES, I.; CESIO, V.; GÁMBARO, A.; MOYNA, G.; RODRÍGUEZ, C.; LADO, J.; RIVAS, F.; HEINZEN, H.
Afiliación :  IGNACIO MIGUES, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; VERÓNICA CESIO, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; ADRIANA GÁMBARO, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay; GUILLERMO MOYNA, Polo Agroalimentario de Paysandú. Universidad de la República (UdelaR), Paysandú, Uruguay.; CECILIA RODRÍGUEZ, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HORACIO HEINZEN, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.
Título :  NMR metabolomics as a prediction tool for consumers acceptance of mandarins. (SI-O-7) [oral presentation].
Complemento del título :  Session I: Breeding, Genomics and Genetics.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: RIivas, F. (Ed.). IV International Symposium on Citrus Biotechnology. Book of Abstracts. Montevideo (UY): INIA.
Páginas :  p. 17.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 244).
ISBN :  978-9974-38-396-8
ISSN :  1688-9266
DOI :  http://doi.org/10.35676/INIA/ST.244
Idioma :  Inglés
Contenido :  These results could be applied in breeding programs to select new cultivars based in chemical data that correlates with consumers? acceptance without bias or subjective opinions, speeding up the development of new Citrus varieties.
Palabras claves :  MANDARIN.
Thesagro :  CITRUS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13213/1/Lado-Rivas-st-244-Citrus-Symposium-2018-SI-0-7.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101933 - 1INIPO - PPUY/INIA/ST/244st 244

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  19/05/2021
Actualizado :  19/05/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  DEL CAMPO, M.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G.; MANTECA, X.; HERNÁNDEZ, P.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; XAVIER MANTECA, Universidad Autónoma de Barcelona, 08193 Bellaterra, Spain; PILAR HERNÁNDEZ, Universitat Politècnica de València, Camino de Vera s/n, 46022 Valencia, Spain; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Effect of finishing diet and lairage time on steers welfare in Uruguay.
Fecha de publicación :  2021
Fuente / Imprenta :  Animals 2021, v. 11, no. 5, 1329. OPEN ACCESS. DOI: https://doi.org/10.3390/ani11051329
DOI :  10.3390/ani11051329
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 6 April 2021; Accepted: 24 April 2021; Published: 7 May 2021. Acknowledgments: M. del Campo wishes to thank AECID (Spain) for the financial support of her doctoral studies in Spain. Correspondence: mdelcampo@inia.org.uy
Contenido :  Simple Summary: The transport and general handling of slaughter animals are associated with a series of events that cause stressful and unfavorable conditions that can compromise animal welfare. All these stressful events start at the farm and end with the death of the animal. In this experiment, we evaluated the effect of two finishing strategies and two contrasting lairage times through the combination of several indicators regarding productivity, physiology, behavior and postmortem variables. Individual temperaments and their impact on welfare and carcass quality were also considered. Animal welfare was not compromised in any diet during the finishing period. Individual temperament had a positive impact on the productivity and on all physiological indicators at different preslaughter stages. For that reason, we consider that it should be given paramount importance when talking about animal welfare. According to our results, with pasture-based animals, without fasting on the farm and after a short time of transportation (3.5 h), a longer preslaughter resting time (15 vs. 3 h) is desirable from the animal welfare perspective. Furthermore, our results suggest that this longer resting period, would also be more convenient from the carcass quality perspective.
Palabras claves :  LAIRAGE TIME; STRESS RESPONSE; TEMPERAMENT; TRANSPORT IN CATTLE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15630/1/del-Campo-Marcia-animals-11-01329-Lairage-Time.pdf
https://www.mdpi.com/2076-2615/11/5/1329
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103418 - 1PXIAP - DD
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional